Σχετικά με τον σύλλογό μας

Το σωματείο μας ιδρύθηκε στις 27 Μαρτίου του 2005 από παλιούς αθλητές της πάλης καθώς και από αγνούς φιλάθλους του αθλήματος, αρχικά με την επωνυμία «Παλαιστικός Σύλλογος Πλατέος» με έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα Τρικάλων του τότε Δήμου Πλατέος.

Μετά από τις απαραίτητες ενέργειες του ΔΣ το σωματείο ενεγράφη στην δύναμη των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης στις 14 Φεβρουαρίου του 2006 με την υπ. Αριθ. 20 απόφαση.

Στην πορεία λόγω των μεταρρυθμίσεων στην αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» και κατόπιν της συνένωσης των Δήμων Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος στο Νέο πλέον Δήμο Αλεξάνδρειας, η Γενική Συνέλευση προέβει σε αλλαγή της επωνυμίας του σωματείου σε Παλαιστικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «ὁ Ἠμαθίων» στις 26 Αυγούστου του 2011 και με αυτήν πλέον την επωνυμία συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις της ΕΟΦΠ.

 

Η Αλεξάνδρεια έχει παράδοση στο άθλημα της πάλης από το 1980, όταν πρωτοήρθε οργανωμένα το άθλημα στην πόλη με την δημιουργία τμήματος στον "Γ.Α.Σ. Αλκέτας".

Το σωματείο ανέδειξε πολλούς πρωταθλητές στα Πανελλήνια πρωταθλήματα στελεχώνοντας με τους αθλητές του τα εθνικά κλιμάκια συμμετέχοντας σε διεθνείς διοργανώσεις με την εθνική ομάδα και φέρνοντας διακρίσεις στην χώρα μας.

Αθλητές του σωματείου αυτού ίδρυσαν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας τον Ἠμαθίωνα.

Η επιλογή ονοματοδοσίας του σύλλογου ως "Ὁ Ἠμαθίων".